Den 12 november 2014 bjöd Vetenskap & Allmänhet, Sveriges unga akademi och Naturvetarna in till en konferens om framtidens forskningspolitik. Bland de inbjudna fanns aktörer i utbildnings- och forskningssverige samt politiker och tjänstemän från regeringsunderlag och opposition.

Forskning_for_framtiden530x240px

Några områden som berördes var hur situationen ser ut för unga forskare i dag, olika perspektiv på forskningens framtida behov och en reflektion över den politik som förts de senaste decennierna och vad som behövs framöver.

Se filmer som gjordes och presenterades vid seminariet HÄR.

Svt Forum filmade seminariet och kan ses här.

Läs dialogen i sociala medier från dagen här.

 

Läs mer om detta här:


| Anders Sahlman

Balanserad dag om framtida forskningspolitik

Balans blev ordet för dagen när Naturvetarna, Sveriges unga akademi och Vetenskap & Allmänhet bjöd in till seminarium den 12 november 2014. Över 200 personer hade samlats på Rival i Stockholm för att träffa den nyutnämnda forskningsministern Helene Hellmark Knutsson och delta i dialog om agendan för forskningspolitiken framöver.

Läs vidare

| Vetenskap & Allmänhet

Var med och påverka framtidens forskningspolitik!

Den 12 november bjuder Vetenskap & Allmänhet, Sveriges unga akademi och Naturvetarna in till en konferens om framtidens forskningspolitik. Bland de inbjudna finns aktörer i utbildnings- och forskningssverige samt politiker och tjänstemän från regeringsunderlag och opposition.

Läs vidare