Var med och påverka framtidens forskningspolitik!

Den 12 november bjuder Vetenskap & Allmänhet, Sveriges unga akademi och Naturvetarna in till en konferens om framtidens forskningspolitik. Bland de inbjudna finns aktörer i utbildnings- och forskningssverige samt politiker och tjänstemän från regeringsunderlag och opposition.

Forskning_for_framtiden530x240px

Om du är intresserad av forskningspolitik så bör du boka in onsdagen den 12 november (och anmäla dig innan den 4 november). Några områden som kommer att beröras är hur situationen ser ut för unga forskare i dag, olika perspektiv på forskningens framtida behov och en reflektion över den politik som förts de senaste decennierna och vad som behövs framöver. Dessutom kommer den nya ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, att medverka och berätta hur hon ser på framtidens forskningspolitik. Det är ett av hennes första framträdanden som ny minister. Välkommen att vara med och påverka den forskningspolitiska agendan framöver!

Medverkande: Ewa Axelsson, ordförande SFS doktorandkommitté- Agneta Bladh, ordförande Vetenskap & Allmänhet- Patrik Hadenius, chefredaktör och VD Forskning & Framsteg- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning – Marita Hilliges, rektor Högskolan i Dalarna- Lars Hultman, VD Stiftelsen för strategisk forskning – Martin Högbom, ordförande Sveriges unga akademi – Maria Khorsand, VD SP – Lars Leijonborg, utbildnings-/forskningsminister 2006-2009 – Helena Malmqvist, ansvarig externa forskningssamarbeten, ABB – Fredrik Melander, chefskonsulent Uddannelses- og forskningsministeriet, Danmark – Helena Nicklasson, förbundsdirektör Naturvetarna – Sven Stafström, generaldirektör Vetenskapsrådet – Astrid Söderbergh Widding, rektor Stockholms universitet – Carl Tham, utbildningsminister 1994-1998 – Harriet Wallberg, universitetskansler UKÄ Moderator: Cecilia Garme

Datum: onsdagen den 12 november

Tid: 10.00–15.30, inklusive lunch och kaffemingel

Plats: Rival, Mariatorget, Stockholm

Anmälan: anmäl dig senast den 4 november via denna länk .


Lägg till en kommentar