Den osynliga revolutionen bakom eluttaget – webbinarium den 24/8

Tid

24 augusti 2022, kl. 14:00–15:00
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Allt handlar om energi! De allra flesta samhällsutmaningar och hållbarhetsmål är kopplade till hur vi omvandlar, transporterar och använder energi. Kriget i Ukraina och de höga energipriserna bidrar också till att Sveriges energiförsörjning seglat upp som en valfråga.

För att stimulera till samtal och konstruktiv debatt kring hur vi ska kunna ställa om till ett hållbart energisystem har 14 forskare vid KTH skrivit en bok tillsammans. Den nyutkomna antologin vill belysa och ge kunskap om energins utmaningar och möjligheter. Välkommen att möta några av författarna vid ett webbinarium onsdagen den 24 augusti kl. 14-15.

Medverkande:

Lina Bertling Tjernberg, professor och föreståndare för KTH:s energiplattform, Christophe Duwig, redaktör för boken, professor och vice-föreståndare för KTH:s energiplattform, och Pär Olsson, professor KTH. Samtalsledare: Cissi Askwall, generalsekreterare Vetenskap & Allmänhet.

Boken och webbinariet är ett samarbete mellan KTH:s energiplattform och Vetenskap & Allmänhet, VA

Om boken

”Mot framtidens energi – den osynliga revolutionen bakom eluttaget” kan laddas ner kostnadsfritt som pdf (på svenska och engelska) via VA:s webbplats, och köpas som vanlig bok eller e-bok i bokhandeln eller direkt från förlaget.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *