Workshop: Bioekonomi – vad är det?

Tid

29 januari 2019, kl. 13:00–16:00

Plats

Europahuset
Regeringsgatan 65, Stockholm
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Vill du främja hållbar utveckling? Är du intresserad av bioekonomi, särskilt skogsnäring? Vill du ge förslag till och skapa dialog om hur vi kan öka kunskapen om och intresset för skogsbaserade produkter och material? Välkommen till en co-creation workshop den 29 januari kl. 13-16 på Europahuset i Stockholm!

Bild från workshop 1.

Workshopen är en del av EU-projektet BLOOM som vill stärka allmänhetens medvetenhet, kunskaper och intresse för bioekonomi, biobaserade produkter och material. Fokus för workshopen kommer att vara på hur vi kan öka kunskapen om och intresset för skogsnäring som grund i svensk bioekonomi. Vi kommer även att gå mer på djupet och fokusera på målgrupper och aktiviteter för att kommunicera kring bioekonomi. 

Syftet med workshopen är att tillsammans utforska hur vi kan nå allmänheten, kommunicera om bioekonomi och identifiera goda exempel. Deltagarna kommer att utbyta idéer, ambitioner och utmaningar, liksom dela med sig av sina åsikter om och erfarenheter av bioekonomi.

Workshopen vill stimulera ömsesidigt lärande. Målet är att utveckla idéer och aktiviteter för att engagera allmänhet, forskare, företag och politiker i Finland och Sverige.

Att delta i workshopen innebär att du delar med dig av personliga perspektiv och åsikter. Det finns inga rätta eller felaktiga svar utan vi vill veta vilka frågor som är viktiga för dig och hur du tänker att de kan integreras i kommunikationen om bioekonomi och skogsnäring.

Program

12.30 Registrering och kaffe

13.00 Välkommen

  • Introduktion – Vad är bioekonomi för dig och varför är det viktigt?
  • Presentation BLOOM Schoolbox
  • Gruppdiskussion 1 – Hur kan vi öka kunskapen om och intresset för skogsnäring som grund i svensk bioekonomi? Vad görs i dag för att öka intresset? Dela med dig av dina erfarenheter.
  • Gruppdiskussion 2 – Hur kan vi öka kunskapen om och intresset för skogsbaserade produkter och material, som t.ex ersättning för fossila material?
  • Gruppdiskussion 3 – Vilken/vilka målgrupp(er) är viktig(a) att nå? Vad kan vi göra för att nå målgruppen(erna)
  • Kaffe serveras under gruppdiskussionerna
  • Presentation av gruppdiskussioner

15.45 Avslutning

Workshopledare: Maria Hagardt och Lotta Tomasson

Välkomna

ANMÄL DIG HÄR. OBS! Begränsat antal platser


BLOOM är ett europeiskt Horisont 2020-projekt med 12 partners från 8 länder, som pågår 2017-2020. Genom fem regionala nätverksnoder ska projektet öka medvetenheten och kunskapen om bioekonomi. BLOOMs nordiska nod fokuserar på skogsnäring och skogsbaserade produkter, och koordineras av JAMK University of Applied Sciences i Finland, i samarbete med Vetenskap & Allmänhet.  

Kontakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *