Vetenskap, världsbild och värderingar: Varför är vetenskap viktigt?

Tid

9 september 2021, kl. 13:00–14:00
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Välkommen att vara med i ett samtal om varför vetenskap är viktigt och rör alla. Vetenskap & Allmänhets Cissi Askwall diskuterar vetenskap, världsbild och värderingar tillsammans med Jonas Stier, Mälardalens högskola, i ett samtal lett av Sara Seltborg, under Kunskapsfesten i Eskilstuna.

Har människor förtroende för vetenskapen – och kan den rentav skydda vår demokrati? Foto: Vlad Tchompalov/Unsplash

Vad är fakta och vad är en åsikt? I dag är det lättare än någonsin att hitta och sprida underlag som stödjer en viss ståndpunkt. Varnande röster höjs om faktaresistens, fake news och filterbubblor. Det talas om att kunskap och källkritik är en förutsättning för demokrati och ett vaccin mot desinformation och konspirationsteorier. Samtidigt flödar alternativa sanningar på internet. Kan vi lita på forskningen? Har människor förtroende för vetenskapen? Och kan den rentav skydda vår demokrati? Välkommen att vara med i ett samtal om varför vetenskap är viktigt och rör alla!

Medverkande

Cissi Askwall, generalsekreterare, Vetenskap & Allmänhet, och Jonas Stier, professor i socialt arbete och interkulturella studier vid Mälardalens högskola.
Samtalsledare: Sara Seltborg, projektledare Kunskapsfesten.

Datum

9 september, kl 13.00-14.00

Plats

OBS! Delta på plats eller digitalt. För att garanterat få en på Eskilstuna Teater behövs föranmälan, drop in i mån av plats.

Mer information

Samtalet arrangeras av Vetenskap & Allmänhet samt Mälardalens högskola. Evenemanget är en del av Kunskapsfesten Eskilstuna.

Kontakt

Gustaf Haglund

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *