Nya stipendier för vetenskapsjournalistik

Skapad:

2024-04-30

Senast uppdaterad:

2024-04-30

Den europeiska samarbetsorganisationen för molekylärbiologi EMBO startar ett nytt stipendieprogram för europeiska vetenskapsjournalister och unga forskare som vill byta bana och bli journalister. 

Utredaren Martin Bergman blir intervjuas av Fredrik Hilmered, reporter på Sveriges Radio, om medborgarforskningen i Bostadsförsöket. Foto: Veronica Bergman

Stipendierna ska möjliggöra fördjupningsvistelser för aktiva journalister på upp till 3 månader vid en vetenskaplig institution samt journalistisk praktik på upp till 12 månader för unga forskare som siktar på en bana inom vetenskapsjournalistik. 

Programmet tar emot ansökningar löpande och delar ut två till tre stipendier vid tre tillfällen under året – alltså sammanlagt upp till nio stipendier per år. Den första ansökningsomgången har just öppnat och beslut om de första stipendiaterna fattas i sommar. Vetenskap & Allmänhets generalsekreterare Ulrika Björkstén ingår i juryn som består av fem europeiska vetenskapsjournalister.

Läs mer: https://www.embo.org/funding/fellowships-grants-and-career-support/maria-leptin-embo-science-journalism-fellowships/

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *