Tea at the Park i Store Mosse

Lär dig om nedbrytning i Sveriges största myrområde!

Tid

26 maj 2024, kl. 11:00–16:00

Plats

Store Mosse nationalpark
Store Mosse nationalpark, Hillerstorp, 335 74
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Det nya medborgarforskningsprojektet Tea @ the Park kommer undersöka nedbrytning i myrområden och lanseras den 26 maj i Store Mosse nationalpark. På plats finns representanter från Tea Tales för att visa upp det nya webbverktyget där vem som helst kan bidra till forskning om nedbrytning.

Tea @ the Park är ett samarbete mellan Store Mosse nationalpark och de nederländska lärosätena Universiteit Utrecht och Universiteit Radbound. I projektet ska forskare och andra nyfikna undersöka klimatets påverkan på kolcykeln och roll i nedbrytningsprocessen, liksom skillnaderna mellan urbana och naturliga miljöer.

I projektet kommer den så kallade Tea Bag Index-metoden att användas, samma metod som använts inom Tea Tales-projektet och Tepåseförsöket. Du gräver ner tepåsar med grönt och rött te i jorden på våren eller försommaren, låter dem ligga i tre månader, och gräver sedan upp dem igen. Genom att väga påsarna före och efter tiden i jorden går det att se hur mycket av materialet som har brutits ned.

Den 26 maj lanseras Tea @ the Park-projektet i Store Mosse nationalpark, Sveriges största myrområde, och forskare kommer finnas på plats för att berätta om projektet och forskningen om nedbrytning. På Naturum Science Center kommer nyfikna besökare i alla åldrar kunna hämta nedgrävningskit med tepåsar, vågar, information om nedbrytning, tepåsemetoden och instruktioner för hur tepåseexperimentet ska genomföras.

Praktisk information

Datum och tid: 26 maj kl. 11:00
Var: Naturum Science Center, Store mosse nationalpark
Vem: Alla är välkomna!

Vill du veta mer om Tea @ the Park eller Tea Tales är du välkommen att kontakta David Borgström, projektledare Vetenskap & Allmänhet.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

David Borgström

Tel 070 740 18 56

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *