Lär dig om bioekonomi genom att leka och ha kul!

Skapad:

2023-08-09

Senast uppdaterad:

2023-09-06

Vill du lära dig om hur utbildning och kunskap inom bioekonomi kan leda till intressanta jobb med hållbarhet i centrum?

Ovan hittar du fyra kortfilmer som på ett enkelt och pedagogiskt sätt presenterar de möjligheter som kunskap inom bioekonomi kan ge på arbetsmarknaden. I filmerna får du följa Miriam och Aleksy från skolans första lektion om plaster till studier och arbete inom handel och produktion.

EU-projektet AllThings.bioPRO har släppt ett utbildningsspel, Mission BioHero, och en applikation för att tolka märkningar av olika produkter, Label BioHero, utformade för att hjälpa människor i alla åldrar att förbättra sina hållbara beteenden och bli ambassadörer för förändring.

Cirkulär bioekonomi är komplext och gamifiering av ämnet kan vara ett sätt att göra ämnet lättare att förstå på ett mer tillgängligt sätt. Spelet består av åtta ”uppdrag”, var och en av dem relaterade till olika aspekter av bioekonomin som t.ex. hållbara förpackningar, greenwashing eller produkters uttjänta livslängd. Spelarna lär sig om bioekonomi, utan att vara medvetna om det bl.a. via ett Quiz med ”ja” eller ”nej”- svar.

Spelet är på engelska och passar utmärkt som en del i undervisning om hållbarhet. Projektet har även tagit fram en lärarhandledning som innehåller scenarier och exempel på hur spelet kan integreras i lektionerna, liksom de rätta svaren på quizet som finns i spelet.

Lärarhandledningen finns på följande språk:

Bli en miljöhjälte du också genom att leka, ha kul och samtidigt lära dig mer om cirkulär bioekonomi och hållbara beteenden!

Ladda ner lärspelet Mission BioHero på Google-play, och på App Store.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *