Min framtida stad – Science café

Tid

29 september 2023, kl. 09:00–11:45
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Många av städerna vi bor i förändras nu snabbt: människor flyttar in, hus rivs, byggs och renoveras, nya transportleder ordnas. Städerna som växer fram måste möta både samtida och framtida utmaningar, till exempel anpassas för att möta klimatförändringarna, bidra till att minska segregationen och underlätta för invånarna att leva meningsfulla liv.

I Flemingsberg, som blir en av Stockholms regionala stadskärnor, är den utvecklingen särskilt kännbar. Allmänheten involveras regelbundet genom så kallade medborgardialoger och samråd för att tycka till om förändringar, samtidigt som forskning visar att ungdomars synpunkter fortfarande är svagt representerade när städer görs om.

Välkommen till ett science café under ForskarFredag i Huddinge där du får lära dig mer om vad som utmärker en hållbar stad, ställa frågor, diskutera och dela med dig av dina idéer samt ta en fika tillsammans med forskaren Mo Saraff från RISE. Science caféet arrangeras inom ramen för EU-projektet Tenacity för att generera idéer kring hur man skapar en hållbar stad ur ungdomars perspektiv.

Tid

Fredagen den 29 september 2023 kl. 09.00 – 11.45.

Plats

ForskarFredag Huddinge,
Södertörns högskola
Alfred Nobels allé 7

Målgrupp

Gymnasiet

Kontaktperson

Maria Hagardt, Internationell samordnare på Vetenskap & Allmänhet.

E-post: [email protected]

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Maria Hagardt

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *