Workshop: Bioekonomi – vad är det?

Laddar Karta...

Datum & tid
05 dec 2018
13.00–16.00

Plats
Europahuset

Lägg till i kalender
iCal


Vill du främja hållbar utveckling? Är du intresserad av bioekonomi, särskilt skogsnäring? Vill du ge förslag till och föra dialog om hur vi kan öka kunskapen om och intresset för skogsbaserade produkter och material? Välkommen till en co-creation workshop den 5 december kl. 13-16 på Europahuset i Stockholm!

Co-creation workshop i Bloom-projektet. Foto: ZSI

Workshopen är en del av EU-projektet BLOOM som vill stärka allmänhetens medvetenhet, kunskaper och intresse för bioekonomi, biobaserade produkter och material. Syftet med workshopen är att tillsammans utforska hur vi kan nå allmänheten, kommunicera om bioekonomi och identifiera goda exempel. Deltagarna kommer att utbyta idéer, ambitioner och utmaningar, liksom dela med sig av sina åsikter om och erfarenheter av bioekonomi.

Workshopen vill stimulera ömsesidigt lärande. Målet är att utveckla idéer och aktiviteter för att engagera allmänhet, forskare, företag och politiker i Finland och Sverige.

Att delta i workshopen innebär att du delar med dig av personliga perspektiv och åsikter. Det finns inga rätta eller felaktiga svar utan vi vill veta vilka frågor som är viktiga för dig och hur du tänker att de kan integreras i kommunikationen om bioekonomi och skogsnäring.

Program

12.30 Registrering och kaffe

13.00 Välkommen 

 • Introduktion – Vad är bioekonomi för dig och varför är det viktigt?
 • Gruppdiskussion 1 – Hur kan vi öka kunskapen om och intresset för skogsnäring som grund i svensk bioekonomi? Vad görs i dag för att öka intresset? Dela med dig av dina erfarenheter.  
 • Gruppdiskussion 2 – Hur kan vi öka kunskapen om och intresset för skogsbaserade produkter och material, som t.ex ersättning för fossila material?
 • Gruppdiskussion 3 – Vilken/vilka målgrupp(er) är viktig(a) att nå? Vad kan vi göra för att nå målgruppen(erna) 
 • Kaffe serveras under gruppdiskussionerna
 • Presentation av gruppdiskussioner

15.45 Avslutning

 

Workshopledare: Maria Hagardt och Lotta Tomasson

Välkomna

ANMÄL DIG HÄR. OBS! Begränsat antal platser


BLOOM är ett europeiskt Horisont 2020-projekt med 12 partners från 8 länder, som pågår 2017-2020. Genom fem regionala nätverksnoder ska projektet öka medvetenheten och kunskapen om bioekonomi. BLOOMs nordiska nod fokuserar på skogsnäring och skogsbaserade produkter, och koordineras av JAMK University of Applied Sciences i Finland, i samarbete med Vetenskap & Allmänhet.  


Lägg till en kommentar

2 kommentarer

 1. Sten Gellerstedt |

  Kan inte delta på WORKSHOP: BIOEKONOMI – skogsnäring.
  Är skogsägare, tidigare utredare på LO, nu Luleå tekniska universitet.
  Vill få belyst: skog ersätter fossil energi men behöver binda CO2. Av 100 miljoner M3 tillväxt, hur mycket ska användas som energi respektive bli CO2 lager? Vid vilken ålder avger skog mer CO2 än den binder? Skogarnas ålder i Sverige är i låg. Vad innebär det? Bästa metoder för avverkning och föryngring ur CO2 synpunkt? Är de lönsamma för skogsägaren o skogsindustrin? Hur styra skogsbruk mot klimatnytta utan att riskera människors levebröd?

  Svara
  • Lotta |

   Hej Sten,
   mycket bra frågor. Här är det ju många forskare som försöker finna svar. Vi kommer att ha en till workshop i slutet av januari/början av februari. Vi skickar en inbjudan. Vi tar även med dina frågor i vårt vidare arbete i projektet.
   Tack för ditt engagemang,
   mvh Lotta

   Svara