Hjälp oss att förbättra Stockholmsluften – workshop

Karta Otillgänglig

Datum & tid
08 dec 2022
16.00–17.30

Plats
KTH Visualiseringsstudio

Lägg till i kalender
iCal


Luftföroreningar påverkar både hälsa och miljön. De kan göra människor sjuka och förkorta den förväntade livslängden. Vi söker dig som cykelpendlar till, i och genom staden och som vill hjälpa till att förbättra luften i Stockholm!

Cykelpendlare i Stockholm sökes! Foto: Lennart Johansson

Vill du vara med och skapa ett nytt verktyg för att visualisera data om luften och samtidigt lära dig mer om luftkvalité och bidra till att förbättra luften i Stockholm? Välkommen till en workshop den 8 december kl. 16.00-17.30 i KTH:s visualiseringsstudio. Vi bjuder på fika.

I projektet CitizAir samarbetar KTH, Stockholms stad SLB-analys och Vetenskap & Allmänhet kring att utveckla ett nytt visualiseringsverktyg för att synliggöra luftdata ihop med stockholmarna. Målet är att skapa en interaktiv förstärkt verklighet (AR – augmented reality), som kopplar samman luftdata och informationsskärmar i stadsmiljön med appen Luft Stockholm i din mobil. 

Vi söker dig som bor i Storstockholmsområdet och som cykelpendlar till eller genom staden, för att få höra dina tankar om luftkvalité, vilken nytta du som cyklist skulle kunna ha av ett visualiseringsverktyg och hur du skulle kunna använda dig av det. Kanske vill du veta vilken väg genom city som är bäst för andningsvägarna, hur luftkvalitén är vid ditt jobb eller påverka planeringen av cykelvägar?

Oavsett vilket, behöver vi din hjälp i utvecklingsarbetet! Om det låter intressant, anmäl dig i formuläret nedan senast den 6 december. 

 

Ladda ner inbjudan som pdf för utskrift HÄR.

 

Mer information

Ta kontakt med Maria Hagardt, projektledare för CitizAir på Vetenskap & Allmänhet, om du vill veta mer. 

Fill out my online form.


Kommentering är avstängd.