Co-design möte för utbildningsspel inom hållbart mode & bioekonomi

Karta Otillgänglig

Datum & tid
22 nov 2021
17.00–19.45

Lägg till i kalender
iCal


Är du intresserad av hållbart mode samt gillar dataspel? Vill du vara med och dela med dig av dina kunskaper och utveckla ett utbildningsspel inom bioekonomi? Vetenskap & Allmänhet håller tillsammans med elva europeiska partners, experter, mode- och spelintresserade samt ungdomar, på att utveckla ett utbildningsspel om bioekonomi där en del kommer att handla om hållbart mode. Nu är en första skiss av spelet klart och vi vill gärna ha dina synpunkter!

Utbildningsspelet är en del av EU-projektet AllThings.bioPRO som vill öka intresset, dialogen och engagemanget för bioekonomi som en del i ett hållbart samhälle. Vetenskap & Allmänhet har via samskapande aktiviteter och fokusgrupper, tillsammans med  experter samt spel- och modeintresserade tagit fram olika spelidéer för ett utbildningsspel om bioekonomi med fokus på:

  • biobaserade matförpackningar
  • hållbart mode och textilier
  • hållbara och biobaserade produkter för barn och skolor
  • jobb och utbildning inom bioekonomi.

VA är med och utvecklar spelområdet kring hållbart mode och textilier tillsammans med Fashion for Good BV i Nederländerna.

Välkommen på co-designmöte

Co-design mötet den 22 november, hålls online på engelska och är öppet för alla som är intresserade av hållbart mode och bioekonomi, liksom gamers som gillar att spela online- och mobilspel och allmänhet. På mötet kommer spelutvecklaren Neurogames att presentera spelidéer för delen hållbart mode och textilier och diskutera, tillsammans med deltagarna, den fortsatt utvecklingen, innehåll och utseende. Du får här möjligheten att tillsammans med andra intresserade diskutera, samskapa och ge dina synpunkter på spelutvecklingen.

Preliminärt program

17:00 Welcome, introduction of partners and meeting goals. Get to know each other
17:25 Game development in a nutshell + what the game developer needs from the group
17:40 Q&A Session + Discussion
18:00 Break
18:15 Creative Group Work
19:15 Presentation of Results in the Plenum
19:35 Closing and Outlook

Mer information och anmälan

Låter det intressant? Anmäl dig till oss via [email protected] senast den 22 november kl. 12, så skickar vi dig möteslänken. Ta gärna kontakt med Maria Hagardt eller Lotta Waesterberg Tomasson på VA om du har några frågor.

Du kan följa projektet på Twitter: @AllThings_Bio, Facebook: @AllThingsBio, och läsa mer på projektets webbplats.

AllThings.bioPRO startade i september 2020 och avslutas i augusti 2023. Det finansieras av the Bio Based Industries Joint Undertaking under EU:s forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020, GA No 887070.


Lägg till en kommentar