GÄSTKRÖNIKA: Var med på ForskarFredag med program från UR Skola

Skapad:

2016-08-08

Senast uppdaterad:

2023-08-14

Det hela började på gräsmattan vid stora scenen under Almedalsveckan 2015. En förutsättningslös dejt med Lena från Vetenskap & Allmänhet. Hon hade pingat oss på Twitter med frågan om det fanns möjligheter till framtida samarbete kring ForskarFredag.

Då hade vi väldigt svårt att ta in all information och alla idéer, eftersom vi var helt slutkörda efter vår aktivitet #ärdetsant #almedalen. Men väl hemma på UR igen, efter en välbehövlig semester, började bitarna falla på plats och vi kom på det som vi egentligen hade vetat hela tiden. På UR Skola finns det ju väldigt många program som lirar bra med vad ForskarFredag erbjuder, nämligen en chans att träffa forskare och upptäcka hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. Självklart, tänkte vi, ska lärare och elever kunna vara med på ForskarFredag med program från UR Skola, och på så sätt kunna arbeta med forskarmöten i klassrummen när de vill.

Framtidens forskare går i skolan nu och det är vanliga elever. Vanliga elever med ovanligt spännande framtidsjobb!

Så tillsammans med Vetenskap & Allmänhet är det precis detta vi erbjuder, en möjlighet att vara med på ForskarFredag med handplockade program från UR Skola! Programmen är utvalda efter devisen att forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb och diskussionsfrågorna, som VA har tagit fram tillsammans med lärare, ger förslag på ingångar till spännande samtal och arbeten i klassrummet. Du hittar det hela här >>

Med samarbetet hoppas vi i @UR_Pedagogerna att vi bidrar till att väcka elevers intresse för forskning och vetenskap. Framtidens forskare går i skolan nu och det är vanliga elever. Vanliga elever med ovanligt spännande framtidsjobb!

/Varma hälsningar @UR_Pedagogerna


@UR_Pedagogerna är Björn, Fatima och Jenny. Tre lärare som nu för sin tillvaro på UR:s kommunikationsavdelning. Vi berättar för lärare vad UR har att erbjuda, och vi berättar för UR vad lärare vill ha. Kontakta oss med dina synpunkter på [email protected] eller bjud in oss på en förutsättningslös dejt på en gräsmatta någonstans. Vi finns på Twitter, Facebook och Instagram. UR:s program hittar du på UR Skola och är du lärare tycker vi att du ska prenumerera på UR:s nyhetsbrev.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *