Svenska elever slog konkurrenterna

Skapad:

2013-06-13

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Det finns hopp för svenska elevers kunskap i naturvetenskap. I den europeiska naturvetenskapstävlingen Top Class in Science vann elever från Höör i Skåne över sin grupp.

Bästaklassen

Det var eleverna på Sätoftaskolan i skånska Höör som i dagarna tog segern i sin grupp i europeiska naturvetenskapstävlingen Top Class in Science.

Marginalen till tvåan var drygt 1 700 poäng, nära 8 procent mer än vad medtävlande nr två uppnådde. Läraren Jörgen Stenbeck och hans 23 duktiga elever i årskurs 9 är stolta.

I vårens testomgång av Top Class, som omfattar lag som organiserats i sju grupper, deltar förutom Sverige även Frankrike, Spanien, Rumänien och England.

Tävlingen har utvecklats i Storbritannien. Tävlingsledningen hoppas nu på grönt ljus för att inom EU ansöka om Comeniusanslag, vilket skulle säkra tävlingen de närmaste tre åren.

Top Class in Science spelas via internet och turneringen är upplagd ungefär som en fotbollsturnering. I varje klassmatch spelar lag om två-tre elever mot lag i en annan klass, oftast i ett annat land.

Forskningsnätet Skåne, en förening av skolor i Skåne som vill främja intresse för vetenskap bland elever och lärare, är Top Class svenska partner. I det svenska nätverket ingår även föreningen Vetenskap & Allmänhet och FoU Skola inom Kommunförbundet Skåne.

Läs mer om Top Class in Science:
Tävlingens webbplats
Läs mer om bakgrunden här

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projekt



Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *