Gå och se nobelpristagare visa sina teckningar

Skapad:

2012-06-13

Senast uppdaterad:

2022-01-10

I förra veckan var jag på invigningen av en riktigt besöksvärd fotoutställning som jag vill tipsa om, nämligen ”Sketches of Science”.

Utställningen är en ny fotoutställning som går att besöka under sommaren fram tills nionde september på Nobelmuseet i Stockholm. Den består av femtio fotografier av nobelpristagare. Dessa är alla tagna av fotografen Volker Steger och på bilderna håller nobelpristagarna upp teckningar. Dessa teckningar är inte vilka teckningar som helst, utan deras egna teckningar som de gjort för att beskriva sin prisbelönade upptäckt.  I utställningen finns även ett antal originalteckningar samt ljudupptagningar och textbeskrivningarna av nobelpristagarna och deras alster.

Teckningarna och fotografierna lyfter fram personligheten och mänskligheten hos nobelpristagarna och det är fascinerande och roligt att studera deras teckningar, som varierar stort i graden av pedagogik. Bilderna och teckningarna är också i många fall både roliga och minnesvärda. Ett mål för utställningen är att inspirera unga till att satsa på utbildning och forskning, dessutom visar den tydligt att forskare på nobelprisnivå också är vanliga människor (och inte alltid så bra på att teckna).

Utställningen omfattar emellertid endast nobelpristagare inom fysik, kemi och fysiologi eller medicin.
Läs mer om utställningen här.
/Klas-Herman

Kommande arrangemang

14 maj 2024 European University, Tbilisi
15 maj 2024 Ilia State University
22 maj 2024 Internetstiftelsen

Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projekt



Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *