Min framtida stad! Ungdomars idéer om hållbar stadsutveckling

Tid

9 november 2023, kl. 14:00–14:30
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Våra städer förändras snabbt, men hur ska framtidens stad se ut för att klara klimatförändringar och en växande befolkning? Allmänheten involveras regelbundet för att tycka till, men forskning visar att ungdomars perspektiv är svagt representerade. Den 9 november är du välkommen till Södertörns högskola för att ta del av ungas perspektiv på hållbar stadsutveckling.

I en serie aktiviteter under hösten har Vetenskap och allmänhet, forskare från Södertörns högskola och RISE samarbetat med ungdomar från Huddinge gymnasium för att de ska få ge sina perspektiv på hållbar stadsutveckling och dela med sig av sina idéer för framtidens stad. Aktiviteterna ingår i det EU-finansierade projektet Tenacity, ett pilotprojekt som prövar format för att få ungdomar intresserade av de beslut och arbetssätt som formar deras levnadsmiljöer, liksom för att öppna en ny dialog med de som fattar besluten.

Välkommen till sessionen “Min framtida stad: ungdomars perspektiv på hållbar stadsutveckling” under Södertörns högskolas Innovations- och samverkansdagar den 9 november kl 14:00-14:30 där du kan ta del av ungdomarnas idéer och framtidsvisioner. I diskussionen medverkar:

  • Elever från Huddinge Gymnasium
  • Lena Fyrvald, hållbarhetsstrateg, Huddinge kommun
  • Maria Johansson, kulturstrateg, Huddinge kommun
  • Romina Rodela, docent, Södertörns högskola
  • Mo Sarraf, forskare, RISE
  • Michael Sköldeholt, operativ samordnare, Samverkan Huddinge / Business Improvement District, Huddinge kommun

Mer information

Ta kontakt med Maria Hagardt, projektledare för Tenacity, eller Erik Falk, utredare, om du har några frågor eller vill ha mer information.

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projektKontakt

Maria Hagardt

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *