Humaniora i samhället – hur skapar vi förtroendeingivande kommunikation?

Tid

21 november 2023, kl. 10:00–12:00

Plats

Umeå universitet
UNIVERSITETSTORGET 4, 901 87 Umeå, Umeå, 901 87
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Hur kan vi stärka förtroendet för humanistisk forskning och se till att kunskapen kommer samhället till del? Och till vilken nytta talar vi om forskningens nytta? Den 21 november sätter vi humaniora i centrum på Umeå universitet – välkommen!

Forskning i humaniora berör fundamentala frågor om människa, samhälle och kultur och spelar därför en viktig roll för att lösa de samhällsutmaningar vi står inför. Men många forskare – inte minst inom humaniora – upplever hinder för att kommunicera om sin forskning. Hur kommer det sig? Och hur kan forskare, administratörer, journalister och beslutsfattare se till att forskningen faktiskt når ut och gör skillnad?

Tisdagen den 21 november kl. 10:00–12:00 är du välkommen till Umeå universitet för att diskutera dessa frågor med tankesmedjan Humtank och den ideella föreningen Vetenskap & Allmänhet.

Förmiddagen bjuder på både presentationer och diskussioner. Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för alla intresserade forskare, studenter och universitetsanställda. Anmäl dig nedan!

Medverkande

Praktisk information

Plats: Vardagsrummet, Humanisthuset – Umeå universitet.
Datum och tid: 21 november, kl. 10:00–12:00. Sista anmälningsdag är den 15 november.
Arrangörer: Vetenskap & Allmänhet, Humtank, Umeå universitet

Anmäl dig här!

Fill out my online form.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *