Fråga forskarna i Plastexperimentet 2023

Tid

9 oktober 2023, kl. 13:00–13:45
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Plastexperimentet är inne på sin sista insamling, varför är det så viktigt att flera deltar?  Varför måste vi väga plasten och sortera det i olika sorter? Träffa forskarna i Plastexperimentet och få svar på era frågor!

Professor Bethanie Carney Almroth och Magnus Bergquist, docent i psykologi, Göteborgs Universitet, följeforskare i Plastexperimentet. Foto: Elisabeth Rieger & Johan Wingborg

Den 9 oktober kl. 13.00 – 13.45 kan ni fråga forskarna Bethanie Carney Almroth och Magnus Bergquist om det ni funderade på när ni genomförde Plastexperimentet – eller om ni bara vill veta mera om plast, varför vi inte ska kasta skräp i naturen och vad det är som får oss människor att göra det fast vi vet att det inte är bra.

Medborgarforskningsprojektet startade 2022 och är ett samarbete mellan stiftelsen Håll Sverige Rent och vetenskapsfestivalen ForskarFredag, som samordnas av föreningen Vetenskap & Allmänhet. Allmänheten och skolklasser involveras för att kartlägga plastskräp runt om i landet.

Förutom att bidra till datainsamling får ni som deltagare en chans att få en inblick i hur forskning går till. Resultaten analyseras sedan av forskare på Göteborgs Universitet och presenteras både vetenskapligt och i en populärvetenskaplig rapport efter projektets slut under våren 2024.

Sista insamlingsperioden är igång mellan den 1 september- 13 oktober 2023.

Frågestunden kommer att spelas in för att ge flera deltagare i Plastexperimentet möjlighet att se den i efterhand.

Vill du delta eller har frågor att skicka in? Anmäl er till webbinariet nedan.

Fill out my online form.

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Julia Brink

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *