Välkommen till VA-dagen den 11 oktober 2023– Vetenskap, värderingar och viljan att påverka

Pressinbjudan 20231005

Skapad:

2023-10-05

Senast uppdaterad:

2023-10-06

Samhället och politiker är beroende av vetenskaplig kunskap för att kunna fatta informerade beslut inom alla områden. Men hur fungerar egentligen kontaktytorna mellan forskare, medborgare och politiker, och kan de förbättras? Var går gränsen mellan forskare och aktivist? Hur försäkrar sig expertmyndigheter om att de har tillgång till den senaste vetenskapliga kunskapen? Hur balanserar politiker mellan fakta och värderingar i sina ståndpunkter och beslut?

Tid: Onsdagen den 11 oktober, kl. 13:00–16:00.
Plats: Tekniska museet, Eventrummet, Museivägen 7 i Stockholm.​​

Samhället och politiker är beroende av vetenskaplig kunskap för att kunna fatta informerade beslut inom alla områden. Men hur fungerar egentligen kontaktytorna mellan forskare, medborgare och politiker, och kan de förbättras? Var går gränsen mellan forskare och aktivist? Hur försäkrar sig expertmyndigheter om att de har tillgång till den senaste vetenskapliga kunskapen? Hur balanserar politiker mellan fakta och värderingar i sina ståndpunkter och beslut?

VA-dagen 2023 diskuterar och fördjupar vi oss i relationen mellan samhälle, forskning och beslutsfattande. Bland de medverkande finns utbildningsminister Mats Persson (L), riksdagsledamöterna Jan Riise (MP), Marie-Louise Hänel Sandström (M) och Gunilla Svantorp (S) samt Markku Rummukainen, professor i klimatologi, Johan Edman, professor i kriminologi, Nina Wormbs, professor i teknikhistoria, Åsa Knaggård, docent i statsvetenskap, Jacob Färnert, ordförande Sveriges förenade studentkårer och Vetenskap & Allmänhets generalsekreterare Ulrika Björkstén.

Välkommen att delta på plats på Tekniska museet i Stockholm eller följ sändningen digitalt via vadagen.se.

Pressanmälan:

Lena Söderström, pressansvarig Vetenskap & Allmänhet, VA
Tel 070-716 06 44, [email protected].

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lena Söderström

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *