Forskar Grand Prix Digital: Rösta på ditt favoritbidrag

Skapad:

2023-09-22

Senast uppdaterad:

2023-09-22

Antibiotikaresistens, elektroder i hjärnan, framtidens växter, hur man kan förutse brott geografiskt och hälsolitteracitet. Det är områden som de fem tävlande i Forskar Grand Prix Digital forskar inom. Rösta på den som presenterar sin forskning bäst!

Maria Camacho Doyle, Örebro universitet, Hanne Biesmans, Linköpings universitet, Palwasha Momand, Malmö universitet, Charlotte Sylwander, Högskolan i Halmstad och Cecilia Hammenhag, SLU Alnarp tävlar i Forskar Grand Prix Digital 2023. Se deras bidrag nästa vecka!

Forskar Grand Prix Digital går ut på att presentera sin forskning på ett så
engagerande, lärorikt och lättförståeligt sätt som möjligt, på bara fyra minuter! Från den 25 till 29 september kan du ta del av de fem tävlandes presentationer och rösta här. Omröstningen stänger klockan 15 på fredag den 29 september.

Allmänhetens röster vägs samman med betyg från en expertjury.  Juryn består av Maria Gunther, vetenskapsredaktör på Dagens Nyheter, som bedömer hur förståelig presentationen är, Sissela Kyle, skådespelare och komiker, som bedömer framträdandet, och Louise Karlsson, som tävlade i Forskar Grand Prix 20/21, och som bedömer hur väl forskningen förklaras.

Dessa forskare tävlar i Forskar Grand Prix Digital 2023:

En av de fem går vidare till den nationella finalen i Forskar Grand Prix på Vasateater i Stockholm den 23 november. Finalisten tävlar då mot vinnare av andra deltävlingar som ägt rum under året. Den nationella vinnaren får förutom äran att vara bäst i Sverige på att presentera sin forskning, också 15 000 kr till kompetensutveckling eller en studieresa.

Tävlingen Forskar Grand Prix anordnas årligen sedan 2012 av de fyra
forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova, och den ideella organisationen Vetenskap & Allmänhet. Deltävlingarna är en del av
vetenskapsfestivalen ForskarFredag som pågår samma vecka (25-30/9.

Vinnaren av Forskar Grand Prix Digital avslöjas i direktsändning på på fredag den 29 september kl. 17.00! Anmäl här för att få en länk till sändningen.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *