Digital dialog på VA-dagen 2013

Skapad:

2013-09-25

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Vi på Vetenskap & Allmänhet anordnade nyss den årliga VA-dagen. I år hade den temat utbildning + forskning = sant?

screenshot

Med och diskuterade var bland annat Maria Arnholm bitr utbildningsminister (FP), Ibrahim Baylan vice ordf Utbildningsutskottet (S), Agneta Bladh ordf VA, Gunvor Borre rektor HTS Hässleholms Tekniska Skola, Anna Ekström GD Skolverket, Pam Fredman rektor Göteborgs universitet, Gustav Fridolin språkrör (MP), Mattias Hallberg ordf Sveriges elevkårer, Bengt Kristensson Uggla prof Åbo akademi, Betty Malmberg ledamot Utbildningsutskottet (M), Matz Nilsson ordf Sveriges Skolledarförbund, Daniel Sundberg lektor Linnéuniversitetet, Åke Svensson VD Teknikföretagen, Johan Söderman lektor Malmö högskola och Julia Uddén forskare Max Planck Institute for Psycholinguistics i Holland.

#VAdagen populärt på Twitter

Det blev många spännande samtal, även digitalt. Vi noterade att det var så många som twittrade på hashtaggen #VAdagen (en hashtagg är en märkning av inlägg som har samma tema) att den till och med var en av de tio mest populära i Sverige under en del av dagen. Snart kommer vi att publicera dokumentation i text, bild och film från dagen. Men så länge vill vi tipsa om att det finns mycket intressant att hämta bland de många inläggen i de sociala medierna.

Vi är även glada att rapporten vi släppte på VA-dagen om skolans syn på vetenskap togs upp av Dagens Nyheter, TT, SVT och många andra. Läs artikeln i DN här.

HÄR! Finns en sammanställning av alla inlägg på Twitter och Instagram med hashtaggen #VAdagen.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *