Nytt forum för forskningskommunikation

Skapad:

2013-01-30

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Hur ska forskningen kunna komma till nytta om den inte kommuniceras? Att kunna förklara sin forskning på ett begripligt sätt blir allt mer betydelsefullt. I ett medielandskap som ändras i allt snabbare takt ställs forskningskommunikationen inför nya utmaningar. Därför anordnas Forum för Forskningskommunikation den 24 april i Göteborg.

I samband med Vetenskapsfestivalen 2013 initieras en mötesplats och ett nätverk öppet för alla slags aktörer inom området forskningskommunikation. Vi bjuder in till ett halvdagsseminarium med Vivienne Parry, välkänd brittisk journalist och forskningskommunikatör med erfarenhet från bl.a. BBC, Channel 4 och Science Media Centre. Hennes föreläsning Putting out the flames, gaining respect kommer att följas av tre parallella seminarier.

Välkommen till ett forum för kompetensutveckling och nätverkande bland forskningskommunikatörer onsdagen den 24 april kl. 13.00–17.00 på Stora Teatern i centrala Göteborg. Seminariet är kostnadsfritt och hålls delvis på engelska.

På kvällen med start 18.30 är alla seminariedeltagare inbjudna till Vetenskapsfestivalens invigning och mingel på Lorensbergsteatern.

Forum för Forskningskommunikation arrangeras av Vetenskapsfestivalen i samarbete med Forskningsråden FAS, Formas, Vetenskapsrådet och VINNOVA samt Mistra, Stiftelsen för strategisk forskning och VA.

Fullständigt program.

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projekt



Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *