Ljusning för vetenskapen? Ta del av nya VA-barometern!

Vilket förtroende har svenskar för forskare – och för vetenskapsjournalister? Är vetenskap för svårt för de flesta att förstå? Ska nya forskningsresultat publiceras direkt eller bör media avvakta tills andra forskare bekräftat resultaten? Det är några av frågorna i årets upplaga av VA-barometern, som sedan 2002 undersöker allmänhetens attityder till kunskap, vetenskap och forskare.

Fredagen den 30 november förhandspresenterades de nya resultaten vid ett frukostseminarium i Stockholm. Medverkade gjorde Björn Fjæstad publicist och vetenskapsjournalist, Lars Haikola universitetskansler, Erland Hjelmquist huvudsekreterare forskningsrådet FAS, Maria Lindholm, chefsutredare VA och ansvarig för studien och Moa Wallgård generalsekreterare LSU – Sveriges ungdomsorganisationer.

VA-barometern 2012/13 publiceras måndagen den 3 december.


Kommentering är avstängd.