Världskonferens om folkbildning i Malmö

I morgon, tisdag, startar världskonferensen ”A World Worth Living In: Adult Learning and Education – a Key to Transformation”. Världskonferensen är den åttonde i ordningen, och hålls av the International Council on Adult Education (ICAE). I år står de svenska folkbildningsorganisationerna som värdar, och evenemanget går av stapeln i Malmö.

VA anordnar på torsdag ett seminarium betitlat Engage the disengaged. Det tar sin utgångspunkt i vår studie Vetenskap & Värderingar och vi kommer att med deltagarna diskutera hur folkbildningsorganisationerna kan arbeta för att få med fler i arbetet för en hållbar värld.

Fyra inbjudna talare kommer att med sina perspektiv inspirera samtalet: Lars Klüver, danska Teknologirådet, Karin Bäckstrand, docent i statsvetenskap vid Lunds universitet, Thomas Hjort, ABF, och Peter Nilsson,  FIFH Malmö.

Vårt seminarium är ett av flera parallella seminarier, vilka är indelade i fyra teman:

Theme 1. Adult Education as a Right and a Profession

Theme 2. Lifelong Learning for Sustainability in a Climate Changing World

Theme 3. No Right to Decent Work without Right to Learn

Theme 4. Northern Folkbildning/Folkeoplysning and Worldwide Challenges

700 deltagare från 80 länder är anmälda till konferensen, enligt ett nyhetsbrev som kom härom dagen, så det blir en spännande upplevelse. Inte minst ser jag fram emot onsdagskvällens happening, då det utlovas folkbildning i svensk folkparkskultur: ”Dinner with midsummer theme and cultural activities at the Folkets park”.

Konferensen kan följas live på webben (tveksamt dock om detta gäller även midsommarkalaset)

/Karin Hermansson


Lägg till en kommentar