Nytt år, nya föresatser (?) och ny webb

Skapad:

2011-01-10

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Hej på er och god fortsättning på detta nya, fräscha år!

Nu väntar 15 oxveckor av obrutet arbete ända fram till påska (som i år ligger nästan så sent den kan göra). Om man inte har nöjet att ha barn som har sportlov, förstås, så att man med gott samvete kan ta vinterledigt då 🙂

Nu väntar också luncher ute på lunchrestauranger igen, och jag hörde nyss till min glädje att storkökskokt potatis är (nästan) lika nyttig som hemkokt med skalet kvar! Härligt! Fast jag tycker nog fortfarande att skalpotatis är fräschare och godare än färdigskalad och varmhållen….

Mindre fräsch och samvetsgod är byken kring de uppmärksammade MPR/trippelvaccin-rönen. British Medical Journal BMJ publicerade i förra veckan en artikel som reder ut hela sörjan. Nu är det slutgiltigt bevisat att Wakefield, som publicerade den beramade studien, fuskade. The vaccine-autism coffin has no more room for nails, som Chris Mooney uttrycker det. Karin Bojs skriver om eländet i sin söndagskrönika och DN skriver i sin ledare om medielogiken och om att yttrandefrihet innebär ansvar. Inger Atterstam berättar i sin krönika på SvD om Wakefields närmast fanatiska tro på att han trots allt har rätt.

Jag fick mitt första barn året efter Wakefields (fusk)rön publicerades, och fick därför ta del både av oron från andra föräldrar och försöken från BVC att komma med lugnande besked om riskerna med att vaccinera sitt lilla barn. Tyvärr tror jag att larmet ”skvätte”  en del även på andra vaccin (om ett vaccin är farligt är nog andra det också…), och jag är rädd för att, som bloggen orsakverkan skriver, det fortfarande finns föräldrar som är oroliga. Men förhoppningsvis är de allt färre.

Slutligen: I och med det nya året har VA en ny, fräsch webb! Som ni kanske redan noterat ligger nu bloggen integrerad i webben. Ni som RSS-prenumererar bör inte få några problem och ska inte behöva göra något. Kika gärna runt lite på VA-webben, och hör gärna av er om ni hittar något som inte fungerar, ser skumt ut eller om ni har idéer till förbättringar.

/Karin Hermansson

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *