Tummen upp för Teknikdelegationen

Skapad:

2010-10-13

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Vuxna måste bli mer lyhörda för vad ungdomar tycker och efterfrågar! Det är en av slutsatserna i Teknikdelegationens betänkande. VA instämmer till fullo i den slutsatsen i sitt remissvar.

Image

Den statliga utredningen Teknikdelegationen hade till uppgift att dels kartlägga arbetsmarknadens framtida behov av välutbildad arbetskraft inom matematik, naturvetenskap, teknik och IKT, dels att öka barns och ungdomars intresse för de ämnena. I delegationens betänkande Vändpunkt Sverige framförs en rad förslag till hur intresset kan stimuleras och framtida rekryteringsbehov tillgodoses.

I remissvaret lyfter VA fram vikten av direkta möten och dialog i samverkanssatsningar, till exempel genom att låta forskare möta både elever och lärare i skolan. Men för att åstadkomma långsiktighet behöver även arenor där unga tillbringar sin fritid omfattas.

”Vi är därför förvånade över att science centers – som utgör värdefulla mötesplatser både för det informella lärandet och för skolan – inte nämns i betänkandet över huvud taget.”

VAs generalsekreterare Camilla Modéer ingick i delegationen, och har därför inte medverkat i remissvaret.

VAs remissvar

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projekt



Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *