Fredagsläsning

Jag har drabbats av bloggskrivkramp – förmodligen pga ett intensivt arbete med försommarens VA-publikationer och -aktiviteter (ni har väl sett att vi bl.a. kommer att vara på plats i Almedalen och på ESOF ni Turin?). Därför vill jag som avslutning på veckan bara förmedla några länkar:

Åsa Larsson skrev härom dagen på sin blogg Ting och tankar om sina erfarenheter av den nya ”Facebook för forskare”, academia.edu. Internet öppnar verkligen upp nya möjligheter för forskare, precis som för alla andra människor, men de nya möjligheterna innebär också nya utmaningar!

Martin Jönsson skriver på sin blogg Med fingrarna i ekorrhjulet om ”köttvetenskap”. Klart intressant och tänkvärt i debatten om tillsatser i mat – och tips om en för mig tidigare helt okänd tidskrift, nämligen Meat Science – ett alternativ till Hemlige kocken, tycker Martin.

Slutligen, för de som gillar tankenötter, rekommenderas förstås Richard Wisemans Friday Puzzle. I dag handlar det om sifferpalindrom!

Trevlig helg!

/Karin Hermansson


Lägg till en kommentar