Kunskapspriset – nästa år kanske?!

Skapad:

2009-10-21

Senast uppdaterad:

2022-01-10

I måndags kväll var vi som arbetar på VA på fin fest i Stockholms stadshus. På Kunskapsgalan delade kronprinsessan Victoria ut det årliga Kunskapspriset, instiftat av Nationalencyklopedin.

Kunskapspriset delas ut ”till de som på ett nyskapande, lustfyllt och framgångsrikt sätt förmedlar kunskap till andra”. Det finns sex priskategorier: skola, näringsliv, offentlig verksamhet, folkrörelser/organisationer, övrig verksamhet/unik personlig insats och ett internationellt hederspris.

Priset är jämngammalt med VA och instiftades 2002. VA har också nominerats till priset flera år i rad. I år var vi för första gången i final, som en av tre organisationer i kategorin folkrörelser. Men tyvärr nådde vi inte ända fram. Välförtjänta vinnare blev i stället Snilleblixtarna.

Alla kan nominera och bli nominerade till priset. Under middagen i måndags förstod jag att det inte kommer in så väldigt många nomineringar. Lite konstigt med tanke på att varje vinnare, förutom äran och en pampig glasskulptur av Bertil Vallien, får hela 250 000 kr.

Redan nu är det möjligt att nominera till Kunskapspriset 2010. Nominera mera!

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Kommentarer om “Kunskapspriset – nästa år kanske?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *