Varför kommunicera med omvärlden? – ODE-seminariet 25 augusti 2009

Skapad:

2009-09-07

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Dokumentation av Kristoffer Gunnartz

Varför ska forskare ta av sin dyrbara tid för att kommunicera med omvärlden? Vad kan man vinna på det, i ett arbetsklimat där tiden och pengarna knappt räcker till för att producera den forskning som man förväntas kommunicera?

De frågorna var utgångspunkten när Kung. Vetenskapsakademien, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, Vetenskapsrådet och föreningen Vetenskap & Allmänhet bjöd in till seminariet ”OmvärldsDialog och Engagemang – ODE till Vetenskapen!” tisdagen den 25 augusti 2009. En heldag där ett hundratal forskningsledare, myndighetspersoner och forskningsfinansiärer vädrade åsikter och fördomar, letade lösningar, och lyssnade på vad andra hade att säga om.

Läs referatet (pdf-format)

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *