Klimatutmanare sökes!

Skapad:

2008-05-06

Senast uppdaterad:

2022-01-10

British Council startar ett klimatprojekt i 15 länder för att påskynda övergången till ett koldioxidsnålare samhälle. Nu rekryteras unga och engagerade ”klimatutmanare” vid företag, universitet och organisationer i Sverige.

Image

– Det vetenskapliga samfundet anser att vi bara har en generation på oss innan vi drabbas av klimatförändringens potentiellt katastrofala effekter. De som är trötta på tomt prat och vill ha verklig förändring bör kontakta oss redan i dag, säger Roger Budd, Country Manager på British Council i Stockholm.

Målet med det treåriga projektet Challenge Europe är att påverka klimatdebatten och hitta nya vägar att begränsa utsläppen av koldioxid. För att nå resultat söker British Council samarbete med stora företag och knyter till sig unga driftiga ”klimatutmanare”.

15 till 20 personer i varje land ska rekryteras för att tillsammans ta fram tre konkreta idéer till hur koldioxidutsläppen kan minskas. Erfarna personer med tvärvetenskaplig kompetens och stor drivkraft i åldern 18-35 år sökes. De ska vara beredda att lägga runt 150 timmar i projektet under ett år.

Totalt får mer än 200 klimatutmanare i Europa nätverka med likasinnade och berätta om sin organisations utmaningar. Samtidigt får de tillgång till experter på klimatförändring, beslutsfattare, företagsfolk, entreprenörer, miljögrupper och olika kompetenscentra.

Klimatutmanarna ska avslutningsvis sälja in sina förslag till beslutsfattare och får själva utveckla en kommunikationsstrategi med olika aktiviteter.

Challenge Europe genomförs i 15 länder: Danmark, Estland, Finland, Irland, Lettland, Litauen, Norge, Polen, Slovakien, Slovenien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Ukraina och Ungern.

Läs mer om Challenge Europe

Cissi Askwall

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projekt



Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *