Jonathan Lindström prisad folkbildare

Skapad:

2008-02-07

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Författaren och konstnären Jonathan Lindström utses till Årets folkbildare 2007 av föreningen Vetenskap och Folkbildning. Han får priset om 20 000 kronor för sina populärvetenskapliga böcker. Samtidigt utses Tvagen-gruppen vid Landstinget Kronoberg till Årets förvillare.

Image

Jonathan Lindström har skrivit en rad populärvetenskapliga böcker där han i ord och bild förmedlar de senaste rönen inom astronomi, kosmologi, naturhistoria och arkeologi. Han är i grunden arkeolog men har också erfarenheter som museipedagog, föreläsare och illustratör. Vetenskap och Folkbildning anser att hans böcker utgör ”lustfylld folkbildning för alla åldrar att samlas kring”.

Tvagen-gruppen vid Landstinget Kronoberg utses till Årets förvillare för att den flera gånger bjudit in representanter för pseudovetenskap att hålla seminarier. Enligt Vetenskap och Folkbildning har många av landstingets anställda på arbetstid fått ta del av ”ovetenskaplig propaganda för nonsensmetoder”, förmedlad bland annat av en försäljare av ”aurakameror”.

Cissi Askwall

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *