VA-samtal mellan forskare och tonårstjejer i Örebro

Skapad:

2003-04-24

Senast uppdaterad:

2022-01-10

VA arrangerade samtal på två högstadieskolor i Örebro den 24 april 2003.

Ett VA-samtal fungerar som ett forum där, i detta fall, tonårstjejer kunde fråga en forskarpanel i princip vad de ville, och dessa besvarade tjejernas frågor efter bästa förmåga. Dessa två samtal hade som syfte att få fler unga tjejer intresserade av tekniska och naturvetenskapliga studier, men också att uppmärksamma den nystartade ”kommunala teknikskolan” i Örebro.

Forskarpanelen utgjordes av Birgitta Andersson och Linn Robertson från Örebro Universitet, Harriet Aurell från AMV, Katrina Carlsson från KI och Inga-Britt Skogh, verksam vid lärarhögskolan i Stockholm. Ansvarig och samordnare under dagen var Helena Hagberg från VA.

Läs rapporten om VA-samtalen i Örebro (pdf)

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *