Manifestation för vetenskap

Tid

22 april 2017, kl. 12:00–15:30

Plats

Medborgarplatsen
Medborgarplatsen 4, Stockholm
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Lördagen den 22 april planeras March for Science äga rum på mer än 400 platser runt om i världen.

Initiativet kommer från USA där forskare och allmänhet vill stå upp för vikten av vetenskap och att forskningsbaserad kunskap används i samhället, liksom motverka faktaresistens, alternativa fakta och falska nyheter. Särskilt poängteras att vetenskapen inte känner några gränser, att dess styrka och karaktäristik är mångfald och öppenhet, och att vetenskap berör alla människor.

Manifestationen utgör en startpunkt för att nå ut med vetenskap till många fler och att stå upp för vetenskapen över hela världen. Initiativet är en reaktion på de policyförändringar som den nya amerikanska administrationen har inlett och som i flera fall inneburit att forskningsbaserad kunskap och rekommendationer från forskarsamhället avfärdats. Manifestationen är dock inte riktad mot USAs politiska ledning utan vill lyfta fram och värna vetenskapen. Det är alltså ingen demonstration mot något, utan för något: vetenskap! Mer om initiativet: www.marchforscience.com

March for Science Stockholm kommer att äga rum i den 22 april, samling 11.30 på Mariatorget med avmarsch kl. 12:00 med avslutning på Medborgarplatsen på Södermalm kl. 13:00–15:00. Där planeras för ett scenprogram med företrädare för vetenskapen och andra samhällssektorer liksom artister och opinionsbildare. Budskapen kretsar kring:

  • Vikten av oberoende forskning, kritiskt tänkande, vetenskapliga angreppssätt, källkritik och acceptans för oliktänkande och ifrågasättande.
  • Att öppen dialog och diskussioner kring forskning och hur den kan användas är en omistlig del av ett demokratiskt samhälle.
  • Att politiker och beslutsfattare ska ha tillgång till och använda sig av evidensbaserad kunskap

Se webbsidan www.marchforscience.se för mer info och följ manifestationen på Facebook, Instagram och Twitter. Vi uppdaterar löpande med information om vad som kommer att ske.

OBSERVERA att tiderna kan komma att ändras!

Anmäl gärna ert deltagande i Manifestationen via Facebookeventet så vi vet ungefärligt antal som kommer att delta. För att anmäla ert deltagande globalt behöver ni också registrera er via detta formulär: https://www.marchforscience.com/satellite-marches (For information on privacy policy, please click here.)

VARMT VÄLKOMNA DEN 22 APRIL!

March for Science Stockholm arrangeras av många engagerade individer och organisationer och samordnas av Vetenskap & Allmänhet.

Kontakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *