Forskarpitchen: Politik och forskning – går det ihop?

Laddar Karta...

Datum & tid
03 jul 2018
20.00–21.00

Plats
Västsvenska Arenan

Lägg till i kalender
iCal


Genomarbetade och väl underbyggda underlag behövs inför politiska beslut och reformer. Men vill politiker verkligen ta råd av forskare och kan forskare kliva ned från det akademiska elfenbenstornet och komma med politiskt genomförbara förslag?

Forskning påverkar politiska beslut och politiska beslut påverkar forskning. Trots detta rör sig ofta forskare och politiker i helt olika samhällssfärer med olika spelregler. Frågan är om politiker verkligen vill ta råd av forskare och om forskare – med stöd av sin expertkunskap – kan leverera politiskt genomförbara förslag?

Under akademikvällen på Västsvenska Arenan ska vi med humorn som verktyg undersöka om politik och forskning går ihop. Vi låter forskare pitcha garanterade evidensbaserade, men inte helt allvarligt menade, policyförslag till en panel av politiker. Kommer förslagen att klara en prövning mot den politiska verkligheten?

Välkommen till en kväll i demokratins och forskningens tecken där även du i publiken får möjlighet att tycka till om förslagen. Eventet gästas av Cissi Askwall från Vetenskap & Allmänhets och kampanjen ”Hur vet du det?”.

Medverkande:

Moderator:
Johan Wester, underhållare och komiker

Arrangör:
Chalmers, Göteborgs Universitet, Högskolan i Borås, Högskolan i Skövde, Högskolan Väst


Läs mer:
Almedalskalendariet

Se även:

Samtala & mingla med #Hurvetdudet? i Almedalen


Lägg till en kommentar