Nyskapande forskningsförmedling prisad

Skapad:

2007-05-23

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Kokböcker, teater och lek. Det är några av de okonventionella kanaler som professor Ole G. Mouritsen använder för att berätta om sin biomembranforskning. Därför har han fått danska Videnskabsministeriets pris 2007 för forskningskommunikation.

Image

Ole G. Mouritsen leder Danmarks Grundforskningsfonds Center för biomembranfysik och är en internationellt erkänd forskare. Samtidigt är han duktig på forskningskommunikation.

– Han ökar intresset för både fysik, kemi, biologi och teknik genom kokböcker, vetenskapsteater, förmedling genom lek och virtuella bildgallerier. Tvärvetenskaplig och nyskapande förmedling är till stor inspiration för andra forskare, säger vetenskapsminister Helge Sander.

Image

Priset på 100 000 danska kronor delas i år ut för fjärde gången. Syftet med priset är att belöna och stimulera forskare att kommunicera sin forskning till den breda allmänheten. Priset ska också bidra till att öka erkännandet av forskares populärvetenskapliga arbete och andra förmedlingsaktiviteter vid sidan av traditionellt forskningsarbete och undervisning.

Vetenskapsminister Helge Sander gratulerar Ole G. Mouritsen till priset, på bilden till höger, som kronprins Frederik just har överräckt.

Cissi Askwall/Georg Gezelius

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projekt



Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *