Sveriges smartaste festival på fredag

Pressmeddelande 090922

Experimentera, upptäck, utforska, upplev, spela, testa, tävla och fika med forskare!Den 25 september utbryter ForskarFredag på 16 svenska orter – och runt om i hela Europa.

Gå på mattesafari, fråga forskare i radio, res genom Vintergatan, upplev eld- och lasershow, konstruera en legorobot, ta fram dna ur en kiwi, gå på science after work, gör ditt eget dataspel, låna en forskare, testa din lungkapacitet och mycket mer står på programmet.

– Vi vill förmedla hur fascinerande och kul forskning är, både genom experiment och möten direkt med forskare, säger Anders Sahlman, projektledare vid Vetenskap & Allmänhet, som koordinerar ForskarFredag i Sverige.

Aktiviteterna är gratis och öppna för alla. Evenemangen äger rum i Borås, Eskilstuna, Göteborg, Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Lidköping, Luleå, Skellefteå, Skövde, Stenungsund, Stenstorp, Stockholm, Trollhättan, Uppsala och Örebro.

EU-kommissionen har utlyst den 25 september som Researchers’ Night. Syftet är att visa att forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb. I Sverige kallas arrangemangen ForskarFredag och anordnas för fjärde året i rad. Arrangörer är universitet, högskolor, science centers och organisationer som vill främja forskning och regional utveckling.

ForskarFredag stöds av EU-kommissionen, KK-stiftelsen, Stiftelsen för Strategisk Forskning, Vetenskapsrådet och VINNOVA.

Mer information

Program för alla orter och pressbilder finns på www.forskarfredag.se.
Anders Sahlman, projektledare ForskarFredag Sverige, 070-255 38 91, anders[@]v-a.se

Vetenskap & Allmänhet vill främja dialog och öppenhet mellan allmänhet – särskilt unga – och forskare. Föreningen arbetar för att åstadkomma samtal i nya former på oväntade arenor om konkreta frågor som engagerar. Medlemmar är en rad organisationer, myndigheter, företag och individer. Se även www.v-a.se


Kommentering är avstängd.