VA söker kommunikatör – tjänsten tillsatt!

Vetenskap & Allmänhet, VA, är en ideell förening som sedan 2002 arbetar för att främja dialog och öppenhet mellan allmänhet och forskare och det omgivande samhället. Vi har sökt en kommunikatör för visstidsanställning hösten 2022 och tjänsten är nu tillsatt.

VA kommunikatörer i arbete. Foto: Ben Libberton/VA

Om oss

Vetenskap & Allmänhet, VA, utvecklar ny kunskap, anordnar aktiviteter, omvärldsbevakar, kommunicerar och påverkar. Vi arbetar i projekt som handlar bland annat om forskningskommunikation, medborgarforskning och public engagement, både i Sverige och internationellt. Vi tycker att vetenskap är viktigt och angår alla!

Till vårt kansli i centrala Stockholm söker vi nu en kommunikatör för visstidsanställning på 100 procent i höst med stor möjlighet till förlängd anställning (beroende av projektfinansiering).

Vem söker vi?

Du har högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande och erfarenhet av arbete med att publicera, utforma och skriva för webb och sociala medier. Du är noggrann och har känsla för att skapa målgruppsanpassat innehåll som berör och får spridning. Du får saker gjorda och är van vid att kommunicera på både svenska och engelska (vi har en hel del internationella projekt och följare), gillar att jobba ihop med andra och tycker om att lära dig (och oss!) nya saker.

Du jobbar i wordpress och bildbehandlingsprogram. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av visuell kommunikation, layout och videoredigering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ta ett övergripande ansvar för att kommunicera om och med deltagare i medborgarforskningsprojektet Plastexperimentet och om resultaten av förra årets projekt Bostadsförsöket
  • Producera och publicera material för webb och sociala mediekanaler
  • Överföra och formatera material för våra nya webbar
  • Vara en del i VAs kommunikationsgäng som består av kommunikationsstrateg, tre kommunikatörer och pressansvarig (som också arbetar med andra uppgifter)

Om oss

På kansliet arbetar kommunikatörer, projektledare och utredare nära varandra i många olika projekt. Du kommer att jobba i flera grupperingar, och nära vår kommunikationsstrateg. Arbetet är en blandning av snabba insatser och mer långsiktig planering. Du kommer att trivas extra bra om du är intresserad av forskning och vetenskap och brinner för kommunikation!

På Vetenskap & Allmänhets kansli i centrala Stockholm arbetar för närvarande åtta kvinnor och fem män. Vi eftersträvar mångfald vad gäller kön, ålder och bakgrund. Kollektivavtal finns och det är möjligt att arbeta delvis på distans.

Ansökan är stängd och tjänsten tillsatt!


Lägg till en kommentar