Martin Bergman

Fotograf: Gustaf Waesterberg

Martin Bergman

Utredare, fil.dr

Mob: 070-255 38 91
E-post: [email protected]


Jag arbetar med VAs årliga undersökningar av allmänhetens attityder till forskning, VA-barometern & Vetenskapen i samhället (ViS). Dessutom är jag involverad i VAs Massexperimentet som genomförs varje år som en del av ForskarFredag.  Jag arbetar även med att undersöka forskares syn på forskningskommunikation och öppen vetenskap, är med i arbetet med EU-projektet SciShops och det nystartade projektet Dålig hum om humaniora? som undersöker varför många människor saknar uppfattning om humaniora.

Utöver det sitter jag med som VAs representant i Kungl. Vetenskapsakademiens nationalkommitté för biologi samt i Advisory board för Wissenschaft im Dialogs Wissenschaftsbarometer.


Lägg till en kommentar

6 kommentarer

 1. Jane Nilsson |

  Hej. Jag undrar om Nyckelpigeförsöker är enbart riktat till skolelever. Jobbar på förskola med 4-5åringar. Jobbar aktivt sedan flera år med grönflagg och jobbar mycket med lärande baserat på barnens egna observationer. Jag tror de hade älska att vara med i något sådant.

  Svara
  • Lotta |

   Det kommer att anpassas så att ni kan vara med också! Välkomna att anmäla er när anmälningssidan öppnar. Mvh Lotta

   Svara
 2. Lena |

  Hej
  En av våra klasser funderar på att vara med på forskni g om nyckelpigor. Materialet skulle sändas ut i mitten av juni. Problemet är att är det efter den 13 j7ni har många gått på sommarlov.
  Mvh Lena

  Svara
  • Lotta |

   Hej, vi är medvetna om detta och kommer att försöka hinna skicka ut materialet innan dess. Annars kommer man kunna göra försöket i augusti/september. Mvh Lotta

   Svara
 3. Nina Axelsson |

  Hej

  Min klass är intresserad av att vara med på stjärnförsöket.

  År 5 stora Hammars skola Vellinge kommun

  Svara