ShareMusic & Performing Arts är ett nationellt kunskapscenter för konstnärlig utveckling och inkludering

ShareMusic & Performing Arts är en nationell och ideell förening, som är partipolitiskt, religiöst och fackligt obunden. En första kurs hölls 2002 och föreningen bildades i mars 2003.

Arbetet inkluderar konstnärliga labbar, samarbets- och forskningsprojekt, föreläsningar, scenkonstproduktioner, kurser, workshops och andra typer av fortbildning och kompetensutveckling.

Huvudkansliet ligger i Gränna med kontor även i Malmö och Göteborg. Kunskapscentret har ett internationellt akademiskt råd för att säkerställa att arbetet även förankras vetenskapligt. ShareMusic är verksamma runtom i hela Sverige och samarbetar aktivt med partners i Belarus, Ryssland, Tyskland, Irland och Storbritannien.

ShareMusic & Performing Arts har varit medlemmar i Vetenskap & Allmänhet sedan 2021. Följ kunskapscentret via deras mediekanaler till höger.

Läs gästkrönika nedan:


| Vetenskap & Allmänhet

GÄSTKRÖNIKA: Fler ska kunna ta till sig kunskap och forskning på ett lättillgängligt sätt

ShareMusic & Performing Arts är ett nyutvecklat kunskapscenter för konstnärlig utveckling och inkludering. Vad innebär det? Vår resa har nyligen börjat, men en sak är i alla fall säker: inom kulturbranschen finns ett starkt önskemål om och behov av evidensbaserad kunskap om inkluderande arbetssätt. Vi vill generera, samla och utveckla den kunskapen. 

Läs vidare