Välkommen till metaversum – ett samtal om framtidens virtuella världar

Tid

15 februari 2023, kl. 17:00–18:00
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Kommer framtidens skolelever räkna matte i virtuella klassrum? Och kommer vi resa, jobba och umgås i ett digitalt ”metaversum”? Vart är VR-tekniken på väg och hur vill du att framtidens samhälle ska se ut? Den 15 februari får du testa VR-glasögon och samtala med en forskare i Hallunda Folkets Hus!

Foto: TechEthos

VR-glasögon och forskarsamtal

Välkommen till ett samtal om virtuell och förstärkt verklighet med Björn Thuresson, forskare vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och föreståndare för Visualiseringsstudion (VIC). Björn ger oss först en överblick om vad VR och AR egentligen är. Därefter diskuterar vi hur den nya tekniken kan komma att påverka samhället. Vilka möjligheter ger tekniken? Och kan utvecklingen kan gå för långt? Dessutom har du möjlighet att testa VR-glasögon!

Ett Science Café är en mötesplats för forskare och allmänhet där deltagarna är med och formar samtalet. Inga frågor är dumma, inga svar är slutgiltiga! Gratis och öppet för alla – välkommen!

Vi som anordnar samtalet är Vetenskap & Allmänhet, VA, en ideell förening som arbetar för att främja dialog och öppenhet mellan allmänhet och forskning. Aktiviteten anordnas som en del i EU-projektet TechEthos, som syftar till att ta fram etiska riktlinjer för nya och framväxande tekniker.

Praktisk information

Tid och datum: Den 15 februari kl. 17:00–18:00

Plats: Hallunda Folkets Hus, Botkyrka.

Ingen föranmälan krävs!

Kommande evenemang i projektet

Vill du fortsätta samtalet om framtidens samhälle? Den 23 februari, en vecka efter Science Caféet, arrangerar vi en workshop om virtuell och förstärkt verklighet (VR och AR) i Hallunda Folkets Hus där du får spela ett spel och diskutera med andra. Läs mer och anmäl dig till workshopen här! 

Kontakt

Lena Söderström

[email protected]

David Borgström

Tel 073-996 95 75

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *