Genetisk modifiering och mat

Hur fungerar genetisk modifiering, genetiskt modifierade organismer (GMO), och hur kan t.ex. växtbioteknik påverka vår vardag? Det anordnades en kväll i Uppsala om detta där det gick att ta del av de senaste forskningsrönen, diskutera samt lära mer om GMO Det blev filmvisning, samtal med forskare och ett litet praktiskt experiment.

Medverkande var följande forskare från Uppsala universitet och SLU:

  • Mats G. Hansson, professor i biomedicinsk etik, föreståndare för forsknings- & bioetik, Uppsala universitet
  • Jens Sundström, forskare vid institutionen för växtbiologi och skogsbruk, SLU
  • Fredrik Sundström, forskarassistent vid institutionen för ekologi och genetik; Zooekologi, Uppsala universitet

Alla som var intresserade att lära sig mer om GMO var varmt välkomna.

Referat finns att läsa här.

Mötet arrangerades av Vetenskap & Allmänhet och Uppsala universitet. Det ingick i EU-projektet ComScience där nya former för att samtala om forskningsfrågor utvecklas.

VAD VI GÖR

VÅRA PROJEKT

VÅRA FRÅGOR

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Kommentarer om “Genetisk modifiering och mat

Nej tack, jag äter hellre helt naturligt. Det räcker gott (eller snarare ”ont”…) med att se filmen ”Monsantos värld”, i kombination med senaste forskningen att det är mer än gener som styr oss.