Workshop om ansvarsfull forskning och innovation, RRI

Laddar Karta...

Datum & tid
06 dec 2016
12.00–16.00

Plats
Teknikens hus

Lägg till i kalender
iCal


Ansvarsfull forskning och innovation, RRI, är ett begrepp som hörs allt oftare, och som betyder att olika samhällsaktörer har dialog om vilka utmaningar forskning och innovation ska möta, och vilken framtid vi vill ha. RRI strävar mot hållbar utveckling och innovationer som är etiskt accepterade och önskade av alla berörda.

rri

RRI används och utvecklas framförallt inom EUs forsknings- och innovationsprogram Horisont 2020. Nu finns en verktygslåda där råd, dokument och exempel om RRI finns samlade, och där användarna även själva kan bidra till utvecklingen.

Är du intresserad av vad RRI kan hjälpa dig med? Jobbar du inom näringsliv, utbildning, forskning, civilsamhälle, myndighet eller beslutsfattande? Vill du träffa aktörer från andra sektorer och diskutera forsknings- och innovationsfrågor? Då är du välkommen på en halvdagsworkshop om RRI!

Vi hoppas på en spridning av aktörer, så vid anmälan kommer vi be dig ange vilken grupp du tillhör. Maximalt antal deltagare är 15, så först till kvarn för respektive aktörsgrupp gäller.

Anmäl dig här: http://v-a.se/rriworkshop/

Du kommer att få en bekräftelse på din medverkan i god tid före workshopen, och det är även bra om du tar en titt i verktygslådan inför workshopen: www.rri-tools.eu

Vid frågor, kontakta Karin Larsdotter, svensk hub-koordinator för EU-projektet RRI Tools: [email protected], 070-255 38 91.

Välkommen!


Lägg till en kommentar