Upptaktsmöte och Workshop ForskarFredag 2016-2017

Laddar Karta...

Datum & tid
20 okt 2015
09.00–15.30

Plats
Vetenskapsrådet

Lägg till i kalender
iCal


 16138965977_fb5a1b2086_z

I år arrangeras vetenskapsfestivalen ForskarFredag för tionde året. Sedan 2006 har arrangörer runt om i Sverige genom tusentals aktiviteter visat hur spännande, rolig och samhällsrelevant forskning kan vara. Samtidigt har stereotypa bilder av forskare utmanats genom direkta möten mellan forskare, skolelever och allmänheten.

ForskarFredag är en del av European Researchers’ Night och äger rum den sista fredagen i september varje år. I år anordnar ett 20-tal lärosäten, science centers, museer och regioner evenemang på 25 orter, med Vetenskap & Allmänhet, VA, som nationell samordnare. Och redan i höst startar förberedelserna för ForskarFredag 2016 och 2017. Välkommen att vara med!

Det finns möjlighet att söka EU-medel genom Marie Curie Sklodowska Actions för att genomföra aktiviteter under Researchers’ Night/ForskarFredag 2016 och 2017. Vetenskapsrådet, VINNOVA och VA samarbetar kring ForskarFredag och samordnar en gemensam bidragsansökan. Vi inbjuder nu alla som är intresserade av att arrangera ForskarFredag de kommande åren till ett informations- och upptaktsmöte.

Mötet föregås av en workshop om forskningskommunikationsaktiviteter där vi delar erfarenheter och diskuterar hur vi kan utveckla aktiviteter och samarbeten. Vi blickar bakåt, framåt och utåt Europa.

Välkommen till ett möte tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 9:00–15:30 på Vetenskapsrådet, Västra Järnvägsgatan 3, Stockholm.

Anmälan har nu stängt. Vid frågor eller avanmälan, kontakta Lena Söderström, VA. lena[at]v-a.se

Välkommen!

Sven Stafström
Generaldirektör Vetenskapsrådet

Charlotte Brogren
Generaldirektör VINNOVA

Cissi Askwall
Generalsekreterare VA

FF2014-orange-h150px

PROGRAM

9.00–12.00 Workshop: Formeln för den perfekta aktiviteten

En forskningskommunikationsaktivitet bör vara engagerande och locka till dialog och nyfikenhet att få veta mer. Med utgångspunkt i erfarenheterna från tio års ForskarFredag-evenemang utforskar vi tillsammans vilka inslag som formar en lyckad forskningskommunikationsaktivitet och inspirerar till att våga pröva nya grepp. Vi kommer också att ta upp hur vi kan utvärdera och göra aktiviteterna än bättre.

Medverkande: Anna Maria Fleetwood, senior rådgivare Vetenskapsrådet, Jennie Turner, programansvarig Vetenskapsfestivalen i Göteborg, Anders Sahlman, nationell samordnare Forskar Grand Prix, VA och Lotta Tomasson, nationell samordnare ForskarFredag, VA.

12.00–13.00 Gemensam lunch

13.00–15.30 Researchers’ Night in Europe/ForskarFredag 2016–17

Information för organisationer som är intresserade av att anordna ForskarFredag 2016 och/eller 2017. Vi berättar om hur Researchers’ Night/ForskarFredag har vuxit fram, vad som händer runtom i Europa, hur du söker bidrag för att arrangera ForskarFredag och hur du får stöd av den nationella samordningen. Du förbinder dig inte att arrangera ForskarFredag, men blir förhoppningsvis inspirerad att göra det!

Medverkande: Colette Renier, handläggare Researchers’ Night vid EU:s Research Executive Agency (TBC), Mikael Jonsson, kommunikationschef Vetenskapsrådet, Sara Seltborg, kommunikationschef VINNOVA, Cissi Askwall, generalsekreterare VA och Lotta Tomasson, nationell samordnare ForskarFredag, VA.

201509-VA-FF-brev-560px


Lägg till en kommentar