Workshop: Forska i realtid med Bostadsförsöket

Karta Otillgänglig

Datum & tid
11 sep 2021
12.00–13.00

Lägg till i kalender
iCal


Medborgarforskning – vad är det och hur går det till? Vetenskap & Allmänhets utredare Martin Bergman berättar mer och låter dig forska i realtid. Workshopen arrangeras av VA och är en del av Kunskapsfesten Eskilstuna.

Bostadsförsöket kartlägger tillgängligheten med hjälp av alla som vill vara med och mäta. Susanne Iwarsson från CASE och Ann Mari Storm från CASE brukarråd mäter trösklarna i en lägenhet i Lund. Foto: Kennet Ruona

I forskningsprojektet Bostadsförsöket kan alla vara med och kartlägga fysiska miljöhinder och tillgänglighetsproblem i svenska bostäder. Allt du behöver är något att mäta med, en tumstock eller måttband, och appen Bostadsförsöket.

Under workshopen kommer du som deltagare få chansen att själv bidra till forskningen genom att göra mätningar hemma. Hur breda är dörrposterna? Hur höga är trösklarna? Finns det trappor i entrén? Martin Bergman är projektledare för Bostadsförsöket och kommer att berättar mer om projektet, hur resultaten kommer användas och hur alla kan ta del av dem i efterhand.

Datum

11 september, kl 12.00-13.00

Delta

Workshopen sänds digitalt med direktsändning från Vetenskap & Allmänhets studio.

Ingen föranmälan krävs, länk meddelas senare.

Mer information

Evenemanget är en del av Kunskapsfesten Eskilstuna.

Här hittar du fler evenemang.


Lägg till en kommentar