VM i Samarbete – på barnens villkor

Laddar Karta...

Datum & tid
28 maj 2006–03 jun 2006
00.00

Plats
Stockholm

Lägg till i kalender
iCal


5 000 barn, ungdomar och beslutsfattare kommer till det första Världsmästerskapet i samarbete. Stockholm fylls med parader, kreativa byggen, föreställningar och mångkulturella möten. Barn, ungdomar och vuxna deltar från Stockholms stadsdelar, kommuner runt om i Sverige och många länder i världen.

De unga ställer frågan: Varför fokuserar medier bara på det som är dåligt i världen – när det finns så mycket som är bra? Barnen och ungdomarna kommer med saker de är stolta över i tredimensionella skapelser som visar på samarbete och engagemang. Utmaningen är att under 36 timmar skapa en värld man kan vara stolt över i ett gigantiskt framtidsbygge, där barn och vuxna kan mötas på barns villkor.

Plattform för VM i samarbete är de båda FN-dokumenten Barnens Rättigheter och Agenda 21/Hållbar utveckling samt UNESCO-rapporten Vår skapande mångfald.

För mer information, kontakta informationschef Jessica Berneström på Globträdet, en ideell organisation som sedan 1982 arbetar med att skapa kreativa mötesplatser mellan barn och beslutsfattare på barnens villkor.

Arrangör
Globträdet i samarbete med Stockholms stad och en rad organisationer

Medverkande
Barn, ungdomar och beslutsfattare från många länder


Kommentering är avstängd.