Vetenskap, världsbild och värderingar: Varför är vetenskap viktigt?

Map Unavailable

Datum & tid
09 sep 2021
13.00–14.00

Lägg till i kalender
iCal


Välkommen att vara med i ett samtal om varför vetenskap är viktigt och rör alla. Vetenskap & Allmänhets Cissi Askwall diskuterar vetenskap, världsbild och värderingar tillsammans med Jonas Stier, Mälardalens högskola, i ett samtal lett av Sara Seltborg, under Kunskapsfesten i Eskilstuna.

Har människor förtroende för vetenskapen – och kan den rentav skydda vår demokrati? Foto: Vlad Tchompalov/Unsplash

Vad är fakta och vad är en åsikt? I dag är det lättare än någonsin att hitta och sprida underlag som stödjer en viss ståndpunkt. Varnande röster höjs om faktaresistens, fake news och filterbubblor. Det talas om att kunskap och källkritik är en förutsättning för demokrati och ett vaccin mot desinformation och konspirationsteorier. Samtidigt flödar alternativa sanningar på internet. Kan vi lita på forskningen? Har människor förtroende för vetenskapen? Och kan den rentav skydda vår demokrati? Välkommen att vara med i ett samtal om varför vetenskap är viktigt och rör alla!

Medverkande

Cissi Askwall, generalsekreterare, Vetenskap & Allmänhet, och Jonas Stier, professor i socialt arbete och interkulturella studier vid Mälardalens högskola.
Samtalsledare: Sara Seltborg, projektledare Kunskapsfesten.

Datum

9 september, kl 12.00-13.00

Plats

Kostnadsfritt. Information om eventuell föranmälan kommer senare, se även extern biljettinformation

Mer information

Samtalet arrangeras av Vetenskap & Allmänhet samt Mälardalens högskola. Evenemanget är en del av Kunskapsfesten Eskilstuna.

Här hittar du fler evenemang.


Lägg till en kommentar