Var finns Gud – i hjärtat eller i det limbiska systemet?

Laddar Karta...

Datum & tid
01 feb 2006
19.00–20.00

Plats
Café Athen

Lägg till i kalender
iCal


Det kan tyckas egalt om Gud finns i vårt nervsystem eller ej. Har Han gett oss ett nervsystem är det väl för att vi ska kunna förnimma Honom? Men tänk om konsekvensen är att man med artificiella metoder – t.ex. elektrisk stimulering via hjärnelektroder – kan framkalla religiösa upplevelser.

Går religiösa upplevelser att skilja från andra upplevelser? Om någon har en intensiv känsla av närvaro i ett rum kan det tolkas som Guds närvaro men också som saknaden efter en medmänniska man förlorat kontakten med.

Välkommen till ett cafésamtal om religiösa upplevelser med medverkande från Lunds universitet. Samtalet sker på engelska eftersom en av de medverkande är engelskspråkig.

Diskussionen dikteras inte av panelen utan av publiken. Samtalet leds av fysikern Carl Erik Magnusson, som själv beskriver sig som ”militant humanist”.

Arrangör
Lunds universitet

Medverkande
Religionspsykologen Antoon Geels, medicinaren och filosofen Germund Hesslow, religionsfilosofen Catharina Stenqvist samt Etzel Cardena, professor i parapsykologi och hypnologi


Kommentering är avstängd.