Science café på Forskartorget: Hur påverkas hösten av klimatförändringarna?

Laddar Karta...

Datum & tid
27 sep 2013
08.45–09.30

Plats
Forskartorget, Bok & Bibliotek

Lägg till i kalender
iCal


FF2013-kjellbolmgren-3Hur påverkas lövträd av förändrat klimat och hur skiljer det sig över landet?

Det tar forskningsstudien Höstförsöket reda på. Mer än 18.000 unga i hela Sverige hjälper forskare samla data; med foto, DNA och iakttagelser.

Välkommen att fika med forskaren vid ett science café!

Medverkande: Kjell Bolmgren, fil. dr i växtekologi, Sveriges lantbruksuniversitet.
Samtalsledare: Karin Larsdotter, Vetenskap & Allmänhet
Arrangör: Vetenskap & Allmänhet

webbenHÖSTFÖRSÖKETorange

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Den fjärde fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen i Sverige kallat ForskarFredag. Runt om i hela Europa erbjuds hundratals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. Målgruppen är den breda allmänheten, inte minst barn och unga. Evenemangen kommer att innehålla experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower, utställningar, science cafés och många andra möjligheter att möta forskare.
Researchers’ Night arrangerades första gången 2005 runt om i Europa och på en rad orter i Sverige. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet Forskarfredag och koordinerats av föreningen Vetenskap & Allmänhet, VA. Från och med 2012 ingår även deltävlingar i Forskar Grand Prix som en del i ForskarFredag på ett antal orter.

Arrangemangen stöds ekonomiskt av EU-kommissionenVetenskapsrådet och VINNOVA och lokalt av många fler finansiärer och medarrangörer.

Mer information och länkar till andra aktiviteter under Researchers’ Night i Europa finns på EU-kommissionens webbplats Researchers’ Night.


Kommentering är avstängd.