Samverkan – kan vi mäta det?

Laddar Karta...

Datum & tid
05 mar 2014
13.00–16.00

Plats
Citykonferensen Ingenjörshuset

Lägg till i kalender
iCal


Välkommen till en dialog om samverkans­kriterier i Sverige och Finland

Kontakter och kunskapsutbyte gynnar både forskningen och samhället i stort. Det är utgångspunkten för regeringens uppdrag till Vinnova att ”utforma metoder och kriterier för bedömning av prestation och kvalitet i lärosätenas samverkan med det omgivande samhället […]” Men hur samverkan bäst kan stimuleras, mätas och belönas finns det många uppfattningar om.

Hanaholmen – Kulturcentrum för Sverige och Finland, Sveriges Ingenjörer och Vetenskap & Allmänhet bjuder därför in till ett dialogseminarium onsdagen den 5 mars kl. 13:00–16:00 på Citykonferensen Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46 i Stockholm.

Ta del av exempel från Finland och Sverige på hur samverkan stimuleras och mäts. En ny rapport från Sveriges Ingenjörers expertgrupp om principer för att mäta kvalitet i samverkan presenteras liksom hur Vinnova arbetar med sitt uppdrag. Välkommen att vara med i samtalet om hur och varför samverkan bör synliggöras och premieras.

Medverkande: Dan Brändström, ordförande i Sveriges Ingenjörers expertgrupp, Maria Landgren, chefsstrateg VINNOVA, Maria Lindholm, chefsutredare Vetenskap & Allmänhet, Anders Malmberg, prorektor Uppsala universitet och Thomas Wilhelmsson, kansler vid Helsingfors universitet.

Seminariet leds av Kaisa Kepsu, Hanaholmen och Peter Larsson, Sveriges Ingenjörer.

Eftermiddagen avslutas med en stunds mingel. Seminariet hålls på svenska och är kostnadsfritt att delta i.

Inbjudan (pdf)

Anmälningstiden har gått ut. Vid frågor eller avanmälan, kontakta Cissi Askwall, cissi[@]v-a.se


1 kommentar

  1. Sökes: bredd och kulturförändring | Naturvetarbloggen |

    […] Ungefär så kan slutsatsen från Vetenskap&Allmänhets, Sveriges Ingenjörers och Hanaholmens seminarium tidigare i eftermiddags sammanfattas. Temat var förstås samverkan och frågan för dagen om, och i så fall hur, samverkan kan mätas. […]

Kommentering är avstängd.