Nationell final i Forskar Grand Prix

Laddar Karta...

Datum & tid
05 dec 2013
19.00–22.30

Plats
Debaser Medis

Lägg till i kalender
iCal


Forskar Grand Prix är den nationella tävlingen för forskare i att på mycket kort tid presentera sin egen forskning på ett så fängslande, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt.

I riksfinalen av Forskar Grand Prix den 5 december avgör du som publik tillsammans med en expertjury vem som är skickligast i Sverige på att presentera sin egen forskning. Vem tycker du gör den mest fängslande, inspirerande och pedagogiska presentationen på tre minuter? Var med och rösta! Nio tävlande från olika delar av Sverige har via deltävlingar kvalificerat sig till final och möts på rockklubben Debaser Medis vid Medborgarplatsen i centrala Stockholm.

Konferencier för finalen är Karin Adelsköld som bland annat blivit utsedd till årets kvinnliga komiker 2011.

Expertjuryn består av Nour El-Refai, skådespelare och komiker, Patrik Hadenius, chefredaktör för Forskning & Framsteg, och Göran Östlin, professor i astronomi vid Stockholms universitet.

Prisutdelare är Charlotte Brogren, generaldirektör för VINNOVA.

Finalen går av stapeln klockan 19:00, med insläpp från 18:00 då baren öppnar. Arrangemanget är öppet för allmänheten med fri entré. Ingen föranmälan krävs, men antalet platser är begränsat. Finalen beräknas vara klar senast kl. 21:30. Då finns möjlighet att stanna kvar och mingla i baren som kommer att hålla öppet ytterligare cirka en timme.

Forskar Grand Prix arrangeras av Vetenskap & Allmänhet och forskningsråden FormasForteVINNOVA och Vetenskapsrådet. Deltävlingarna har anordnats av en rad lokala arrangörer som en del av ForskarFredag, med stöd av EU-kommissionen.

FINALISTERNA ÄR

  • Alva Appelgren, Karolinska Institutet, forskar på hur omedvetna tankar om intelligens påverkar hur människor reagerar på misstag
  • Andreas Ohlin, Örebro universitet och universitetssjukhuset Örebro, forskar om små barn och deras infektioner
  • Andreas Svensson, Linnéuniversitetet, forskar om beteendestrategier hos fiskar och andra djur
  • Cecilia Berlin, Chalmers, forskar om vad demografiutvecklingen innebär för framtida svensk och europeisk tillverkningsindustri
  • Christina Isaxon, Lunds universitet, forskar om luftföroreningar och dess partiklar och ser vad de gör med hälsan
  • Daniel Jönsson, Malmö högskola, forskar om varför vissa som inte sköter sin munhygien ändå inte får problem med tänder och tandkött
  • Joachim Liedtke, Högskolan Kristianstad, forskar om hur man lättare kan lära sig främmande språk
  • Marco Bertoni, Blekinge tekniska högskola, forskar om produkttjänst-utveckling
  • Per Kristensson, Karlstads universitet, forskar om konsumenters beteende, tankar och känslor

Frågor? Kontakta Klas-Herman Lundgren på [email protected] eller 070-3807856

Läs också på hemsidan för Forskar Grand Prix.

Eventet finns här på Facebook.


Kommentering är avstängd.